NASH 3 részes gyerek ágytakaró garnitúra

44 000 Ft
helyett most csak:
28 000 Ft
Elérhető

Szín
Méret
 Vissza: Ágytakaró garnitúra

A TERMÉK LEÍRÁSA:

A kisfiúk kedvence lehet ez az ultrapuha kék és szürke garnitúra színes monster truck nyomattal. A kispárna plüss autó mintával díszített. Ágyneműként és ágytakaróként is használható, a takaró és a díszpárna töltve van (a töltet nem távolítható el a huzatból). Antimikrobiális kezelést kapott, mely segít csökkenteni a szagokért felelős baktériumok számát, így téve hosszan frissé az ágyneműt.

100% poliészter, poliészter töltettel.


 

A CSOMAG TARTALMA:

1 db ágytakaró (paplan) 168*219 cm
1 db nagypárna huzat 50*66 cm
1 db díszpárna 30*40 cm

 

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ:

Mosógépben is mosható.

Mik ezek a szettek?

Mivel ezek a termékek az európai piacon újdonságnak számítanak, ezért igyekszünk kicsit részletesebben is bemutatni ezeket a csodás szetteket, használhatósagukat.

Az ágyazási technika Európában, és Amerikában, Kanadában alapvetően eltér. Az amerikai kontinensen és Ausztráliában is nagyon közkedveltek, és gyakorlatilag minden színben, stílusban, anyagban  elérhetőek ezek a 2:1-ben garnitúrák, melyek angol elnevezése comforter bedding set. Az egyszerűség kedvéért itt magyarosítunk komforter szettre.

A comfort kényelem magyarul, nagyon találó az elnevezés, mert mi lehetne annál kényelmesebb, mint egy dobozban átvenni egy komplett garnitúrát, amely nem csak gyönyörű, dekorál, de funkcionális is, aludni lehet benne. 

De mi is az a komforter szett?

A komforter szett egy mindig több darabból álló garnitúra, melyben a párnák, díszpárnák, és a szett főeleme: a "paplan", azaz a komforter is benne van. A komforter tulajdonképpen az európai paplan amerikai megfelelője, azzal a különbséggel, hogy itt a huzat nem távolítható el, hanem kétféle anyagot varrnak össze oly módon, hogy egy dekor anyag kerül felülre, és egy alváshoz megfelelőbb anyag alulra. Az így összevarrt huzatot töltik meg, jellemzően poliészter szállal, de van tollal, vagy egyéb anyaggal töltött komforter is.

A komforter általában nagyobb, mint a megfelelő ágymérethez szükséges paplan, hogy annak - mivel funkcióját tekintve ágytakaró is - az ágy két oldalán és a végén szép esése legyen. Az ágyfejet a számos párna díszíti. A szetthez járó párnák tökéletes összhangba kerülnek a komforter mintájával, színével, anyagával, továbbá gyakran része a garnitúrának egy ágyszoknya is, mint egy plusz dekorációs elem. A komforter nem túlzottan vastag, így akár az ágyra, vagy az alváshoz használt ágyneműre terítve ágytakaróként is működik, a bónusz pedig a hozzáadott párnák, és díszpárnák, melyekkel együtt pillanatok alatt gyönyörűvé varázsolhatja hálószobáját, a változás elképesztő lesz, mintha felújította volna a helyiséget.

Az USA-ban és Kanadában viszont gyakran használják alvásra is ezeket a szetteket. Szinte minden fajta ágyneműhöz két lepedőt használnak, egyet a matracra terítve, egyet pedig a komforter, ágytakaró vagy paplan alá, így utóbbi képes a testszag és izzadság nagy részét elzárni a paplantól. Mivel a komforterek szépek, ár/érték arányuk kitűnő, könnyűek, pont megfelelően melegek, ráadásul nagyobb méretükből adódóan a közös paplan egymásról lerángatását is kiküszöbölik, ezért hamar elterjedt, hogy nem kizárólag dekorációs ágytakaróként, hanem ágyneműként is használják őket, a beágyazás ideje pedig mindkét használatnál lényegesen lerövidül.

Végül egy kis képi segítség:

IMG 2159

 1. Euró sham = nagy kockapárna, mely az ágyfejhez állítva drámaian növeli a szett dekorációs értékét
 2. Standard sham = standard dekorációs párna, king és queen méretű ágyakra méretezve, 2 párna szélessége nagyjából kitölti az ágyszélességet. Európában nem standard méret. A szett a dekorhuzatot tartalmazza, a párnabelső hozzá nálunk most ajándék.
 3. Standard párnahuzat = az alvó párna huzata, alapesetben nem része a komforter szetteknek.
 4. Throw pillow = díszpárna, mérete, formája változatos, számuk szettenként változó
 5. Neckroll = díszpárna, nyakpárna
 6. Flat sheet/Top sheet = lepedő, mely a komforter alá kerülhet, alapesetben nem része a szetteknek.
 7. Bed runner = ágysál, általában nem része a komforter szetteknek
 8. Comforter = paplan/ágytakaró/komforter
 9. Fitted sheet = lepedő, mely a matracra kerül
 10. Bedskirt = ágyszoknya, nem minden szettnek a része

Ha bizonytalan abban, hogy a kiválasztott garnitúra mérete megfelelő-e az Ön ágyára, olvassa el a méretválasztási segédletünket is.

Segítség a méretválasztáshoz

Ha kiválasztott egy garnitúrát, de nem biztos abban, hogy a méret megfelelő lesz, ezekre érdemes odafigyelni.

A Magyarországon előforduló leggyakoribb ágyméretek a 200*200 cm, a 180*200 cm, és a 160*200 cm. Kisebb hálószobákban előfordul a 140*200 cm-s méret is.

Az Amerikában, és Európa néhány országában előforduló standard ágyméretek a double/ full, queen és king, valamint ritkábban a california king.

Tulajdonképpen csak a titulus más, maguk a méretek között - ha nem is milliméter pontossággal - megtalálhatjuk az átfedést.

Egy amerikai

 • double/ full size ágy magyar megfelelője leginkább a 140*200 cm
 • queen size a magyar 160*200 cm
 • king size a magyar 180*200 cm
 • california king a magyar 200* 200 cm

Az üzletünkben jelenleg előforduló két garnitúra méret a queen és king.

Kérjük, hogy mérje meg ágyát: szélességét, hosszúságát és a magasságát is!

IMG 2343

QUEEN méretű garnitúrák:

Ha az ön ágya 140*200 cm, vagy 160*200 cm, a legmegfelelőbb garnitúra méret Önnek a QUEEN.

Kérjük, mindig ellenőrizze a választott garnitúra pontos méreteit a termék leírásában. 

Példák:

Egy queen méretű ágytakaró általában kb. 230 cm széles*230 cm hosszú.

 1. Egy 140-es ágyon kb. 45-45 centiméter lesz kétoldalt a lelógása. Itt jön képbe az ágymagasság: ha az Ön ágya alacsonyabb mint 45 cm, az ágytakaró leér majd a padlóra.
 2. Ugyanez 160*200-as ágyon kb. 35 cm lelógást jelent kétoldalt, 30 cm-t az ágy végén.
 3. Egy 180*200-as ágyon ez a lelógás 25-25 centimétert jelent. Erre a méretre inkább a nagyobb, king méretű garnitúrát javasoljuk.

KING méretű garnitúrák:

Ha az ön ágya 180*200 cm illetve 200*200 cm, a legmegfelelőbb garnitúra méret Önnek a KING.

Kérjük, mindig ellenőrizze a választott garnitúra pontos méreteit a termék leírásában. 

Példák:

Egy king méretű ágytakaró általában kb. 265 cm széles, 235 cm hosszú.

 1. Egy 180*200-as ágyon a king ágytakaró lelógása kb. 42-43 cm.
 2. Egy 200*200-as ágyon ez 32-33cm lelógást jelent kétoldalt.
 3. Ha elég magas az ágya, a king garnitúra mérete megfelelő lehet a 160*200 centiméteres ágyra is, ebben az esetben a lelógás kétoldalt kb. 52-53 cm. Mivel a king párnák 50*90 centisek, azokat kissé egymást fedve tudja majd elhelyezni.

További bizonytalanság, kérdések esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén, melyeket a kapcsolat menüpont alatt találhat.