Ágytakaró garnitúra ára - DRÁGA vagy NEM DRÁGA?

Számolj velünk!

A közösségi oldalunkon kaptuk már olyan kommentet, hogy drágák az ágytakaró garnitúra termékek, hiába szépek, az ár miatt nekik a kívánságlistán marad.

Nem szívesen megyünk bele árvitákba, mert nem sok értelme van; a vevőnek nincs teljes képe arról, hogy az ár képzése mi alapján történik ezeknél az ágytakaró garnitúráknál, az eladónak pedig nem lehet képe arról, hogy a vevő mi alapján ítél valamit a pénztárcájához mérten soknak, vagy kevésbé fontosnak.

A kereskedő célja, hogy eladjon, eladni pedig úgy tud, ha a vevő hajlandó megfizetni az árat, épp ezért az ár/érték arány nem lehet elrugaszkodott, mert a vevő nem hülye, az esetek nagy részében a piac hamar kiveti magából az oda nem illőt. Így van ez az ágytakaró garnitúrák piacán is.

Egyrészt nehéz dolgunk van, mert ezek az ágytakaró garnitúrák újdonságnak számítanak, nem az európai hagyományos ágyazási technikát követik. Lásd: https://dilar.hu/hu/blog/17-mik-ezek-a-szettek

Nehéz dolgunk van azért is, mert a magyar vásárló sajnos ahhoz van szoktatva, hogy lát egy képet (ágytakaró, párna, díszpárna), alatta egy árat, és többnyire arra kell felkészüljön, hogy az ár valójában nem az egész csomagra vonatkozik, a kép illusztráció csupán, így gyakran már meg sem nézi a részletes termékoldalt, hogy mit kaphat a pénzéért, csak fejét fogva elkattint.

Ezért döntöttünk úgy, hogy kidobunk minden szubjektív elemet az egyenletből, nem fogunk nektek ronda, és baromi drága ágytakarókkal példálózni, inkább csak az objektív tények mentén megpróbáljuk szemléltetni, hogy valójában már elköltöttél egy ekkora, sőt feltételezhetően nagyobb összeget hasonló termékre.

Úgyhogy egy közös számolásra hívunk benneteket!

PÉLDA:

A példánk alapjául a Dilár egyik 7 részes komforter ágytakaró garnitúra szettjét, a Larissa garnitúrát vesszük, az összehasonlítás alapja pedig a magyarok körében az egyik legnépszerűbb bútor és lakberendezési áruház termékeiből számolt átlagárak lesznek. A választott üzletet nem nevezzük meg, nem termékeinek a minősítése a cél, hanem a választékból egy hasonló tartalmú ágytakaró szett összeállíthatósága a könnyebb összehasonlíthatóság végett.

https://dilar.hu/hu/termekek/agytakaro-garnitura/7-reszes-garnitura/larissa-7-darabos-agynemu-agytakaro-garnitura-fekete-king

  • A Larissa ágytakaró szett ágyneműként és/vagy ágytakaróként is funkcionál. Ágytakarója bélelt, 265x234 cm, paplanként is használható.

Egy 200x200 cm-es paplan átlagára a példánkban választott nem felsőkategóriás, közkedvelt áruházban 22.700 Ft. Mivel a Larissa ágytakarója sokkal nagyobb, a számítás alapjául 25.000 Ft-ot fogunk venni, ez a kis különbözet valószínűleg a mérethez szükséges plusz töltet árát sem fedezi.

  • A Larissa ágytakaró szett tartozéka 2 db 50x91 cm-es nagypárna huzat, a hozzávaló belső párnákkal.

Mivel ezek 1,5x nagyobbak az ottani standard méretnél, így a például választott áruház párna átlagárát ezzel a szorzóval számoljuk. (Az átlagár számításába csak az olcsó párnákat vettük bele!) Párnánként 6.000, vagyis 12.000 Ft az eredmény.

A Larissa ágytakaró szett 50x91 cm-s nagypárnája.

  • Mivel az áruházból válogatott termékekhez még szükséges huzatot vásárolni, hogy összehasonlítható legyen az ágytakaró szettünkkel, így választottunk egy egyszerű, olcsó ágyneműhuzat garnitúrát 10.000 Ft-ért. (a mérete ennek is kisebb, mint a Larissa méretek)
  • A Larissa ágytakaró szett árában benne foglaltatik egy nyakpárna, és 2 db díszpárna, valamint egy ágyszoknya is. A hazai piacon nincs ágyszoknya, ezért helyette egy 180x200 cm-es gumis lepedő árával fogunk számolni, azaz 5.500 Ft-tal. A példánkban alapul vett áruház kínálatában találtunk nyakpárnát 5.000 Ft-ért, valamint a teljesen egyszerű, hímzést, vagy bármilyen extra varrási technikát nélkülöző díszpárnák ára 3.500 Ft. Tehát a végösszeghez 5500+5000+ 2x3500, azaz 17.500 Ft-ot kell hozzáadnunk.

A Larissa ágytakaró garnitúra hímzett és tűzött díszpárnái és nyakpárnája.

  • Mivel a példánkban összeállított ágytakaró garnitúra valójában egy ágynemű huzattal, valószínűsíthető, hogy az ott vásárló hozzáad még egy ágytakarót is a bevásárló kosarához, amivel mindezt letakarja. Az ott fellelhető legolcsóbb termék 5.000 Ft. A Larissánál ez szükségtelen, mert a garnitúra 2:1 funkcióval bír, ágytakaró is egyben.

Végeredmény:

A LARISSA ágytakaró szett ára:

58.000.- Ft,

egy tartalmában hasonló (nem összeillő, egyszerűbb termékekből összeállított) garnitúra megvásárlása a magyar otthonok egyik legkedveltebb áruházában:

69.500.- Ft.

 

Ha tetszenek a termékeink, bővebb információra van szükséged, kételyed, kérdésed van, keress minket bátran, örömmel segítünk!