2020 volt az az év, amikor bátrabbak voltunk a színekkel. A minket körülvevő világ bizonytalan és szürke volt, és megnőtt az igény, hogy otthonaink minden eddiginél biztonságosabb, kényelmesebb, vidámabb és nyugodtabb helyekké váljanak.

 A 2021-es évre vonatkozó színtendenciák továbbra is tükrözik ezt az igényt: életterünkben minél kellemesebben akarjuk érezni magunkat. 

 Az ékszerek színtónusai és a mély árnyalatok új trendnek számítanak, de a természetből  is inspirálódik a lakberendezés, az élénk zöld és barna tónusok használata nagyon elterjedt.

 A világban bekövetkező változások, a biztonságérzet csökkenése a lakberendezési trendek változásán keresztül is érezteti hatását: a szürke, a krém és a fehér használata már nem olyan gyakori, mint egykor, ehelyett vannak energikusabb árnyalatok, mint a rózsaszín és a sárgák, sőt a vörös is  a reneszánszát éli.

 Tehát, ha újradekorálsz, vagy csak ötleteket keresel egy új színösszeállítás kipróbálására, inspirálódj a 2021-re vonatkozó legforróbb színtrendekből:

  1. Válassz a drágakövek mély színárnyalataiból

 A sötét és viharos árnyalatok soha nem mennek ki a divatból. A mély szilva vagy a fekete vörös árnyalattal melegebb és szembetűnőbb alternatívát jelent a népszerű mélyszürke-szürkékkel és kék-feketékkel szemben. Melegséget ad a hűvösebb tónusoknak, és gyönyörűen párosul rózsaszínnel pl.

22                                        

Ha csak a hálószobád szeretnéd megreformálni, sok lila és rózsaszín ágytakaróból válogathatsz nálunk. Kattints a neked tetsző képre a lila ágytakarókért.

  1. Kombináld a rózsaszínt zöld színnel

 A szokatlannak tűnő rózsaszín és erdei zöld színpárosítás szinte vírusosan terjed, már mindenhol megtalálható:  a falakon, a háztartási eszközökön és még a konyhákban is. A zöld és a rózsaszín komplementer színek, mivel egymással szemben ülnek a hagyományos színkeréken, fokozzák egymást, és sokkal kevésbé kontrasztosak, mint a zöld és a piros.

ec2d6ff233d741608cec40c37965fbe3                                          

  1. Használd a kék világosabb árnyalatait

 A kék klasszikus szín, nincs változás, továbbra is trendi. Eddig a sötétkéktől a majdnem feketéig volt a legelterjedtebb. 2021-re a spektrum világosabb végén lévő árnyalatok visszatérnek. A ragyogó égkék és az élénk kobalt játékosságot és kreativitást hoz a szobába, még akkor is, ha nagyon kis mennyiségben használjuk. Próbáld ki ezt a színtendenciát, és bátran tesztelj egy világosabb kéket, akár csak egy fa idomon vagy a redőnyön. Ugyanolyan lehengerlő hatása lesz, de élhetőbb, mintha a falakra vinnénk fel.

54dJPfGfgZv4CGQ34uKDDg 768 80                                         

Ha kiegészítőt keresel a hálószobádba világosabb kék színekben, a képekre kattintva böngészhetsz nálunk:

  1. A hűvös szürkéket cseréld semleges kőárnyalatokra

 A 2021-es semlegesebb színtendencia a hideg szürkéktől és a hagyományos krémszínektől eltávolodik a melegebb semleges kőárnyalatok felé. Ez a tendencia arról szól, hogy meleg, begubózós tereket hozzunk létre, amelyek meghittnek, hívogatónak és ismerősnek tűnnek. A földes, kőhatású tónusok és a lágy, barátságos zöldek egyre népszerűbbek, pihentető alternatívái a hűvösebb árnyalatoknak. Ezeket az árnyalatokat az otthon minden területén lehet használni, melegséget sugároznak akár falakon, lakberendezési tárgyakon, kiegészítőkön, vagy textíliákon alkalmazva.

AZ3HdQ9rwrtbTgT3sGJsvf 768 80                                        

A legszebb semleges és földszínű ágytakarókat a képekre kattintva láthatod:

  1. Piros, piros, piros

 Igen, piros! Ez a merész szín a reneszánszát éli, ismét bizonyítva, hogy a 2021-es színtrendek nem a szabályok betartásáról szólnak. Ha óvakodsz attól, hogy otthonodban elsődleges színeket használj, próbáld ki a mély terrakotta vagy a sötét rózsaszínt, de ha valóban szeretnéd érezni azt az örömteli optimizmust, amelyet ez a szín hozhat, minél merészebb vagy, annál jobb.

modern living room red white interior design ideas                                   

A piros ágytakaró szettjeinknek mindig nagy sikere van, kattints a képekre a részletekért:

  1. Inspirálódj a természetből

 2020 a természethez való visszatérés éve volt, a vidéki idillnek minden eddiginél nagyobb vonzereje volt, és ez gyorsan beszivárgott a városi lakberendezésbe is. 2021-ben továbbra is a természet inspirál minket, és az egyik legnagyobb színtrend a zöld.

Olajzöldek, smaragdzöldek, zsálya-zöldek, párosítsd őket szép természetes textúrákkal és fa díszítéssel az igazi nyugalom érzetéért.

VTauFmEUNnMD84JAPMGrDP 768 80                              

A zöldet használhatod bátran a hálószobában is, íme a stílusos zöld ágytakaróink (kattints a képekre):

A cikk 2. részében még 6 plusz 1 trendi lakberendezési ötlettel ismerkedhetsz meg.

Kattints ide a második részhez.