2020 volt az az év, amikor bátrabbak voltunk a színekkel. A minket körülvevő világ bizonytalan és szürke volt, és megnőtt az igény, hogy otthonaink minden eddiginél biztonságosabb, kényelmesebb, vidámabb és nyugodtabb helyekké váljanak.

 A 2021-es évre vonatkozó színtendenciák továbbra is tükrözik ezt az igényt: életterünkben minél kellemesebben akarjuk érezni magunkat. 

 Az ékszerek színtónusai és a mély árnyalatok új trendnek számítanak, de a természetből  is inspirálódik a lakberendezés, az élénk zöld és barna tónusok használata nagyon elterjedt.

 A világban bekövetkező változások, a biztonságérzet csökkenése a lakberendezési trendek változásán keresztül is érezteti hatását: a szürke, a krém és a fehér használata már nem olyan gyakori, mint egykor, ehelyett vannak energikusabb árnyalatok, mint a rózsaszín és a sárgák, sőt a vörös is  a reneszánszát éli.

 Az első részben már mutattunk 6 trendi tippet, amiből inspirálódhatsz, ebben a részben további 7 ötletet adunk a lakásfelújítóknak, és otthonteremtőknek.

 

  1. Használj merészebb, feltűnőbb színeket a bútorokon

 Ha kedveled ugyan az élénk színeket, de a falakon használva túl soknak érzed, használj erős színeket a bútorokon. Ez egy nagyon egyszerű módszer a hatás létrehozására anélkül, hogy a színek elnyomnák a teret.

Az idei év legtrendibb színe a vörös a bútorokon is.

9 noe                              

  1. Keverd az élénk színeket meleg metálszínekkel

 A fém bevonatok hatalmas változást hoznak a térérzetben. A textúra és a fényesség szintje szerint lényegében új színként érzékelhetők a különböző metál kiegészítők. Az eszközökön, a lámpákon vagy a bútorokon alkalmazott metál elemek segítenek egyensúlyba hozni, egységessé tenni a teret.

7975dhcLDN3XMAa2jbFvEb 768 80                              

  1. Föld tónusok

 Elhaladt az idő a szürkék felett, visszatért a föld tónusok divatja. A meleg árnyalatok, például terrakotta, mézes árnyalatok és még az egykor elkerült bézs is képes otthonunkat megnyugtatóbbá és hívogatóbbá tenni.

A földszínek kicsit behozzák a külső környezetet, természetet a beltérbe, és erre most nagy szükségünk van. Ugyanakkor megnyugtatóak, és erre a nyugalom-érzésre is nagy igénye van most az embereknek. Használj kevésbé unalmas árnyalatokat, vagy dobd fel a teret egy élénkebb színnel, hogy ne váljon lehangolóvá.

tr ef9d1b92 6012 4533 9ad2 9cda80d14eda 917914 1 elsie userview 1                                

  1. Kísérletezz a rózsaszínnel

 A kulcs ahhoz, hogy ezek a rózsás árnyalatok felnőttesebb érzetet keltsenek az, hogy párosítsuk őket sötét színekkel. Így elkerülhetjük a barbie ház-hatást.

XsR6nXENZtUmwQLheiwbJW 768 80                               

  1. Használj több tónust a konyhában

 Miért válassz egy színt a konyhádhoz, amikor kettőt (vagy hármat) is választhatsz? Mehet olyan merészen vagy óvatosan, amennyire csak akarod, a fali szekrények és a padlószekrények különböző árnyalatával, egy kiemelkedő szigettel, vagy csupán a bútor egy részletén használj más színt.

LwjQKVEm2jkuwTf8NAcYDF 768 80                      

  1. Sárga az öröm forrása

 Idén (nem meglepő módon) nagy kedvenc lett a sárga, főként egy halványabb, tompítottabb árnyalatában, amely meglepően élhető árnyalat még négy falon is használva.

A sárga középpontba került azzal a képességével, hogy azonnali pozitivitást ad a térnek. Segít emelkedettnek, boldognak, energikusnak érezni magunkat, így tökéletes folyosóra, konyhába, lakótérbe vagy bejárati ajtóra.

m9hoT4Jkk8PypKAALhKsz3 768 80                           

       12+1.  Magasfényű festékkel dobd fel a mennyezetet

 2021-ben nem csak új árnyalatokat fedeztünk fel, hanem az általunk használt felületek is változtak. Például a mennyezeten alkalmazott fényes színek a játékosság érzetét adják a helyiségnek és mélységet a használt színnek.

 Ezt az 50-es és 60-as évek kocsmái ihlették, melyek alacsony mennyezetűek voltak, és olyan festéket használtak, melyeket könnyen le lehetett törölni. Mostanra rájöttünk, hogy ez valójában egy csodálatos módszer a fény és a szín visszaverésére a szobában. A hatás meglehetősen varázslatos.

zNPQq4bJDPTTV4UmKMCfjT 768 80                        

 

Ha lemaradtál cikkünk első részéről, ide kattintva elolvashatod azt.