(A cikk első részét itt találod.)

  1. Mennyezet

Ha szeretnél mintákat, de nem akarsz minden falat mintás tapétával borítani, vidd fel a mennyezetre. Ez drámai változást, játékos hangulatot kölcsönöz a térnek, miközben örömet okoz a gyerekeknek, amikor felnéznek az ágyukról. Az igazi összhanghoz válassz olyan mintát, amely pl. az ágyneműn vagy szőnyegen is megtalálható, hogy összekapcsold a szobával.

10 2pont

  1. Használj semleges színeket

A gyerekszoba gyorsan megtelhet színes rajzokkal, könyvekkel, játékokkal. Ezért nem rossz ötlet a falakat semleges színűre festeni. Ráadásul egy gyerekszobában különösen elkerülhetetlen, hogy koszolódjon a fal, de a világos színt könnyebb javítani, ha csupán néhány foltot szeretnél utólag eltüntetni. A falszín kiválasztásánál gondold át, hogy milyen hangulatot szeretnél teremteni. A festék fantasztikus eszköz a terek zónázására is: játszótér, tanuló sarok vagy pihentető alvóhely kijelölésére, elkülönítésére. Ha kreatívnak érzed magad, próbálj ki egy egyszerű falfestményt, nem kell bonyolultnak lennie ahhoz, hogy feldobja a szobát.

11pont11 2pont

11 3pont

  1. Keverd a mintákat

Az igazán eklektikus kialakítás érdekében keverd, vagy hangold egymáshoz a különböző mintákat gyermeked szobájában. Válassz olyan posztereket, képeket, amelyek mindegyike kicsi, bonyolult mintákat vagy nagy, absztrakt mintákat tartalmaz. Ha a falak semlegesek, ezek a minták szépen kiemelkednek, megtörik az unalmas felüleleteket. Ha a minták visszaköszönnek a textileken (ágynemű), különösen szép egységet alkotnak.

  1. Jelölj ki egy tanulósarkot

Az idősebb gyerekeknek szükségük van egy térre a házi feladatok elvégzéséhez, és egy dedikált terület a tanuláshoz megkönnyíti az ülést és a koncentrációt. Válassz élénk színű bútorokat, ez nagyszerű módja annak, hogy díszítsenek, és szórakoztatóvá tegyék a teret, míg a lágy, semleges színek a a falon nyugtató hátteret adnak a tiszta elmének. Ne feledkezz meg a világításról: Még egy egyszerű asztali lámpa is felderíti a sarkot, hogy gyermekeid ébernek érezzék magukat, amikor ideje tanulni.

13 3pont13pont

13 2pont

  1. Válaszd az időtállót a divatos helyett

Válassz időtlen darabokat, amelyeket nem feltétlenül kell lecserélni, amikor gyermeked nagyobb lesz (pl. mennyezeti lámpatestek, bizonyos bútorok) Az ilyen elemek cseréje drága, ezért válassz olyan darabokat, amelyeket tovább tudsz használni.

  1. Legyél stílusosan rendezett

A gyermekszobák természetüknél fogva rendetlen hatást kelthetnek. A játékok, ruhák és egyéb holmik rengeteg helyet foglalnak el, ezért fontos, hogy a stílusos tárolási ötleteket előtérbe helyezzük. Alakíts ki egy könyvespolcot, amelyet színekkel lehet kódolni a játékos elhelyezés érdekében, vagy helyezz el akril tálcákat, tárolós puffokat, táskákat a holmik tárolására. Ezek izgalmas látványt nyújtanak, amikor tele vannak plüssállatokkal vagy színes kockákkal. A játékok élénk színeikkel és formáikkal könnyen a dekoráció részévé válhatnak, és a gyerekek számára is szórakoztatóvá tehetik a rendrakást.

15pont16

 15 2pont16 2

  1. Okosan válaszd ki a bútorokat

Minden gyermekszobában szükség van egy nagyszerű, kényelmes ágyra. Ha elfér, inkább kétszemélyes ágyat vásároljatok, amikor kinövi a gyerek a kiságyat. Ezzel megspórolhatjátok a közbenső lépést, és rengeteg nagyszerű alacsony ágy található, a kicsik nem fognak megijedni a változástól.

Ha van elég hely, érdemes berakni egy magas ruhásszekrényt is, hogy a magasabb polcokon tárolhasd a szezonon kívüli ruhákat és más kevésbé használt tárgyakat.

16pont

  1. Képzeld el, hogy csupán 1 méter magas vagy

Amikor tervezed a gyerekszobát, képzeld el, hogy csupán akkora vagy, mint ő. Ez segíteni fog abban, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön, és funkcionális legyen. De ha olyan teret szeretnél, ahol a gyerek is jól érzi magát, mindig törekedj a játékosságra.

17pont17 2pont

  1. Hagyj helyet a mágiának

A gyerekek másképp látják a világot, mint a felnőttek, legyenek varázslatosak a mindennapjaik. Tegyél be nekik néhány olcsó tündérfényt, sötétben világító mennyezeti csillagokat, hogy szárnyra kaphasson a képzeletük. Adj nekik egy kis varázslatot!

18 2pont18 4pont

18pont18 3pont


A cikksorozat következő részében ötleteket adunk a kisméretű gyerekszobák berendezéséhez.

Addig is, pillants rá a gyönyörű gyerek ágytakarókra, melyekben aludni is lehet:

https://dilar.hu/hu/termekek/agytakaro-garnitura/gyerek-agytakaro